Különleges élmény, különleges képekkel

A legtöbb ember arra vágyik, hogy mikor megtalálja élete párját és révbe ér, összeházasodnak és örökre összekötik életüket és nemsokára gyarapítják családjukat, megszületik az első kis örökös, az első gyermek. Hatalmas boldogság ez a család számára. Az emberben furcsa érzések keverednek, egyszerre rémisztő a feladat, hiszen felelősek lettünk egy kis élet cseperedéséért, egyszerre viszont boldog és fennkölt, hiszen nem is gondolhatnánk szebb pillanatokat, mint mikor saját gyermekünket kezünkben foghatjuk. Az ember szeretné ezeket a pillanatokat megörökíteni, hiszen 10-20 év múlva, ha az ember arra vágyik, hogy újra átélhesse azt a pillanatot mikor gyermekei még csak kúszni mászni tudtak, azokkal a visszahozhatatlan érzésekkel, amelyeket akkor érzett, egy jól elkészített sorozattal könnyekig hatóan meg tudja ezt tenni.

Egy fotós szempontjából a babafotózás hasonlóan vegyes érzelmeket mutat. Véleményem szerint a legtiszteletteljesebb és legszebb feladat, amelyet a fotózás berkein belül megemlíthetünk az újszülöttfozótás. Egy pici ember életének első prortfólióját készíthetjük el, remélhetően úgy, hogy ha majd 20 év múlva kezébe veszi a képeket büszkén fog rájuk tekinteni és örülni fog azoknak. Ki ne emlékezne ugyanis saját gyerekkori képeire. Sok esetben inkább kellemetlennek és viccesnek mondhatók azok a képek melyek mi újszülött formánkról készültek. Tisztelet persze a kivételnek. Ma már megtehetjük a technika és tudásunk segítségével, hogy valóban olyan bensőséges képeket készítünk a babáról és az anyukáról, apukáról, az újdonsült kis családról, hogy később azokat az érzelmeket tükrözik majd vissza, amelyek pótolhatatlanok, utánozhatatlanok.

Talán, amikor 30-40 év távlatából kezünkbe vesszük ezeket a képeket, rávilágít bennünket arra, hogy tulajdonképpen ezek az érzések és érzelmek sosem szűntek meg vagy tűntek el. Bennünk vannak, csak a világ zaja, a rohanás, a munka és még ezer más dolog elnyomja őket. De a fotók segítségével újra elénk tárul az a korszak, annak minden szépséges és tiszta érzelemvilágával, megmutatva, hogy a szülő mindig szülő, a gyermek pedig gyermek marad, teljen el akárhány év. És ettől szebb ajándékot talán nem is tudnék elképzelni az ember számára.

Szólj hozzá!