Időről időre frissítsük a munkavédelmi eszközeinket

Alapvetően 2 féle munkavédelmet különböztethetünk meg, az egyik a munkabiztonság, a másik a foglalkozás egészségügy. Mindkét tényező ugyanolyan fontos a munkavállalóra nézve, ha hosszútávú együttműködést szeretnénk, mind a munkáltató, mind a munkavállaló részéről. Szerteágazó kritériumoknak kell megfelelnie egy cégnek ahhoz, hogy az biztonságossá legyen minősítve. Legyen szó munkavédelmi cipőről, vagy akár a megfelelő időközönkénti légkondi tisztításról, esetleg fertőtlenítő kendőről. Szakszerű munkavédelem nélkül ma már egyetlen cég, vállalkozás sem működhet törvényesen. Számos bolt kínál már a munkavédelemhez szükséges eszközöket, védőfelszereléseket, így nagyon soklehetőség közül választhatunk.

Ne spóroljunk az ilyen jellegű kiadásokon, ha esetleg olyan munkáltató foglalkoztat bennünket, akitől nem kaptunk erről megfelelő tájékoztatást, hiszen legfőképp a saját, de más testi épségének megőrzése is fontos. Sajnos sok munkáltató ezeket figyelmen kívül hagyja, nem tesz ki jól látható helyre szabályzatot, elvárást, vagy akár menekülési útvonalat, vagy tűzoltó készüléket, így nem csak, hogy kockáztatja a munkásai testi épségét, hanem kilátásba helyezhet egy költséges büntetést is, vagy legrosszabb esetben a vállalkozás megszüntetését is elérheti.

Amikor meghalljuk azt a szót, hogy munkavédelem, általában az építkezésen dolgozó emberek védőfelszerelése jut eszünkbe. Pedig jóformán az összes munkaterületen fontos, hogy megfelelően legyünk tájékoztatva, felkészülve, illetve ellátva a minőségi, biztonságos munkavégzéshez elengedhetetlen kellékekkel, körülményekkel, hiszen az emberek nagy része az idejének jelentős hányadát a munkahelyén tölti.

Szólj hozzá!