Ibolyatúra (kamera)

Pedagógus révén vannak olyan szervezett foglalkozásaim, ami nem kifejezetten és közvetlen módon az oktatásról, tanításról szól. Inkább van jelen a csapatépítés, a nevelés, a közösségépítés egy-egy szakköri foglalkozásn.

Ebben a tanévben nagy örömömre ismét van lehetőségem a számomra oly kedves természetjáró szakkör megszervezésére. Azért szeretem ezt a szakkört, mert számtalan lehetőség adódik a türelem, az empátia, a szeretet fejlesztésére, vagy éppen a környezet megismerésére, a környezetvédelem, természetvédelem, növény- és állatvilág védelmére való figyelemfelkeltésnek, felhívásnak éppen úgy, mint a közösség erejének megerősítése.

A szakkör keretén belül elsősorban a település közvetlen környékén szervezek kirándulásokat a résztvevő tanulók számára azzal a céllal, hogy egyre több természetvédelmi területe, tájvédelmi körzetet megismerjenek lakóhelyük közelében. Ezen kívül fontos szempont a környék növény-és állatvilágának megismertetése is. Az évszakoknak megfelelően igyekszek olyan területeket felkeresni tanítványaimmal, ahol színpompás védett, illetve vadon növő virágfélékkel is találkozhatunk.

Áprilisban nyílik az egyik kedvenc vadon nyíló virágom: az ibolya. Szerencsére itt a Mátra lábánál számtalan területen megél az illatos, szinte félénknek mondható, de annál gyönyörűbb lila szirmú csokorba szedhető kicsiny, de mutatós virág. Így kézenfekvő volt, hogy időszerű szakköri foglalkozásunkat olyan helyre szervezzem, ahol nem csak megfigyelhetjük, de gyűjthetünk is ebből a szerény virágból.

Túránk remekül, jó hangulatban indult. Kissé fáradtan értünk az ibolyázó helyre, de a látvány mindent kárpótolt. Szerettem volna megörökíteni pár fényképen a tavaszi pillanatot iphone készülékemmel. Néhány kép elkészülte után szomorúan tapasztaltam, hogy a telefon kamerája nem működik, így nincs módom több kép készítésére.

Hazaérkezésem után iphone szerviz után néztem az interneten. Örömömre szervizfutárt is igényelhettem, így nem kellett személyesen felkeresnem a szervizt.

Szólj hozzá!