A gyerekeink kedvence

Az ember a gyermekei számára szeretne megadni mindent, amit csak az életben lehet. Imádjuk a két fiúnkat, és ha tehetnénk tényleg a csillagokat is lehoznánk számukra az égből. Iszonyatosan sokat dolgoztunk azon ami előtt megszülettek, hogy ha egyszer velünk lesznek, akkor tényleg mindent meg tudjunk nekik adni és mutatni ami csak az eszünkbe juthat. Persze itt nem arra kell gondolni, hogy elkényeztetett, céltalan és motiváció nélküli gyerekeket akarunk nevelni belőlük, sőt! Igyekszünk nekik megtanítani mindent, ami ahhoz kell, hogy céltudatos és okos, hatalmas tettekre képes emberek legyenek felnőtt korukban, és ehhez persze az is hozzá tartozik, hogy megtanítjuk őket dolgozni, ám pihenni is, és ami talán egy fokkal még fontosabb, hogy élvezzék az életet és hogy vigyázzanak az egészségükre.

Aki engem ismer tudja, hogy soha semmit sem nyomtan le a gyerekeim torkán, ismerik a csokit és ismernek minden egészségtelen dolgot, úgy, ahogyan az egészségeseket is egyaránt, és igyekszünk egy rendszert és egy egyensúlyi állapotot fenntartani ezek között, hiszen tegyük szívünkre a kezünket, néha mi is megkívánjuk a cukros üdítőket, néha mi is elcsábulunk egy kis csoki ízére, vagy egy-egy zacskó csipszre, esetleg a tévé előtt egy kis pattogatott kukorica ízére. Azt gondolom nincs ezzel probléma, azonban egyéb időszakokban nagyon kell figyelni arra, hogy az ember mit eszik és azt milyen alapanyagokból állítja elő.

A mi családunkban legalább egyszer egy héten mindig is volt hal, amit amióta a gyerekek megszülettek már kettőre emeltem, hiszen egészséges és rengeteg olyan vitamin és ásványi anyag van ezekben az ételekben, amelyekre egészen egyszerűen szüksége van a szervezetnek, nem csak idősebb korban, hanem bizony már kamaszként is. Persze emellett az utazások során rengeteg tengeri herkentyű kerül most már a tányérokra, mert a fiúk elég nagyok hozzá hogy érdekelje őket a helyi ízek és specialitások sora. Ennek örömére az egyik legnagyobb kedvenc most már otthon is a tintahal, és éppen ezért most már néha nem csak kétszer, hanem háromszor is hal kerül az asztalra a héten. Az oceanfood.hu oldaláról pedig iszonyatosan gyorsan és egyszerűen meg tudom rendelni ezeket az alapanyagokat. Mindenkinek csak javasolni tudom, hogy ismertesse meg a gyerekeivel ezeket az ételeket, nem csak az ízvilág, hanem az egészségük miatt is.

Szólj hozzá!