Milyen alkalmazásokat használunk általában?

Az androidos telefonok egyik legnagyobb előnye, hogy rengeteg fajta alkalmazást tudunk rájuk telepíteni, amik sok esetben megkönnyítik az életünket, leegyszerűsítik a kereséseinket és az ügyintézések során is rengeteg időt spórolnak meg nekünk.

De mégis milyen jellegű alkalmazásokat használunk és milyen gyakran használjuk őket?

Az internetes böngészők még mindig nagyon népszerűek világszerte, segítségükkel pedig nagyon sok információt egyre rövidebb idő alatt és könnyen megtalálunk. Így sokszor maga a böngésző alkalmazás a legnépszerűbb az emberek körében. Önmagában az, hogy a telefonon bármire rá tudunk keresni, óriási segítségnek számít.

A helyünk meghatározásához térkép alkalmazások, útvonaltervezők, teljesítménymérők és útinfó alkalmazások is nagyon népszerűek, az emberek szeretik ugyanis tudni, hogy mi történik arrafelé, amerre járnak. A megtett táv, a teljesítményünk is hasonlóan fontos információ számunkra, szerencsére egyre többen választják szabadidős tevékenységként a sportot. A dolgaink ütemezése, kiadások rendszerezése, egyéb tevékenységek és történések követése szintén  szorosan a mindennapjaink része volt a telefonos funkciók előtt.

A kapcsolattartáshoz szükséges appok is fontos szerepet töltenek be az életünkben. Az információcsere mindennapos ezért nem telik el nap, hogy ezeket az alkalmazásokat ne akarnánk használni. Nem is tudunk annyi időre sem meglenni az eszköz nélkül, ameddig épp egy pár napra bevisszük a mobiltelefon szervizbe, mindenképpen kell pót eszköz, legfőképpen a kommunikáció folytonos fenntartására.

Az idő, célok és tevékenységek rendszerben tartásához speciális naptárak, rendszerező alkalmazások mind rengeteg időt és energiát megspórolnak, ám ehhez minden nap becsülettel használni kell az appot, aktívan kell vezetni bele az információkat. Ez nem mindenkinek az erőssége, ezért ezek az appok csak bizonyos emberi típusoknál működnek.

Ezek a szempontok és szükségletek örökké az ember sajátjai lesznek, maximum a platformok és a megoldások fognak változni a technológiai fejlődés előrehaladtával.

Szólj hozzá!